A keni dashur ndonjëherë të hani një omëletë të vërtetë e kremoze, por nuk keni pasur sobë? Nëse përgjigjja është po, ne ju paraqesim një recetë për një omëletë virale që nuk kërkon as tigan dhe as sobë, përgatitet shpejt dhe përshtatet me përbërësit që keni në dispozicion.

Është një omëletë e përgatitur direkt në një tas në mikrovalë, e cila kursen kohë dhe enë, kështu që metoda është ideale për mëngjese të ngarkuara, udhëtime ose kuzhina të vogla ku nuk ka shumë pajisje.

Procedura tipike e përgatitjes

Kjo recetë virale kërkon vetëm tre përbërës: një vezë, një lugë gjelle majonezë dhe pak yndyrë sipas dëshirës suaj, si p.sh. gjalpë. Thjesht përzieni përbërësit së bashku derisa përzierja të bëhet e lëmuar dhe pa kokrriza. Pastaj transferojeni në një tas të vogël qeramik (ramequin) ose në një enë tjetër të përshtatshme për mikrovalë. Piqeni për 30 deri në 40 sekonda dhe mëngjesi juaj është gati.

@bellyfull.netI cannot believe how good this microwave omelet is! Never doubt Michelin-star chef José Andrés ✅ – 1 egg, 2 tablespoons mayo, pinch of salt, parmesan, chives, pepper * 8 ounce ramekin or similar, brushed with olive oil. Microwave on high for 50 to 60 seconds. (If you use a smaller ramekin/dish, it could take longer to cook.)

♬ original sound – amy@bellyfull.net

Autorja pranon se nuk i kishte ngrohur kurrë më parë vezët në mikrovalë, as nuk u kishte shtuar kurrë majonezë. Pas 40 sekondash, përzierja ishte ende pak e lëngshme, kështu që e futi përsëri në mikrovalë për 15 sekonda të tjera. Në fund, e spërkati omëletën me djathë parmixhano dhe rigon të tharë për më shumë shije dhe ngjyrë.

Gjëja e parë që i bëri përshtypje ishte tekstura – omëleta ishte tepër e butë dhe e ajrosur, ndryshe nga enët e tjera të mikrovalës që shpesh përfundojnë të forta dhe si gome.

Për sa i përket shijes, majoneza u dha vezëve një shije të lehtë thartësie dhe kripe. Edhe pse ajo shqetësohej se do të ishte e butë pa erëza shtesë, me djathin nuk kishte nevojë për më shumë kripë. E vetmja rekomandim është pak piper i zi i sapobluar, por kjo është çështje shijeje personale.

 

The post Një omletë që mund të përgatitet brenda një minute, dhe nuk keni nevojë për tigan apo ta vendosni në furrë appeared first on Alsat.