Ndoshta nuk e keni përgatitur për një kohë të gjatë, dhe ndoshta jeni një nga ata që nuk e kanë përgatitur kurrë?! Sot është dita për musaka me patëllxhan – nuk mund të gaboni! Nuk do të ngopeni dot me shijen e mrekullueshme të musakasë me patëllxhan.
Përbërësit:
– 4 patëllxhanë – 500 gram mish të grirë të përzier – 200 gram salcë kosi
– 3 vezë – 1 qepë – disa thelpinj hudhre – erëza të thata të përziera – rigon – 1 lugë gjelle salcë guaska deti (pikante ose e butë, sipas zgjedhjes suaj) – 1 karotë – vaj gatimi
Përgatitja:
Në një tigan, skuqni shkurt qepën dhe hudhrën, të cilat më parë i keni grirë imët. Pastaj, shtoni karrotën e grirë dhe skuqeni përsëri për disa minuta. Pasi përbërësit të jenë zbutur mirë, shtoni mishin në tigan, skuqeni për disa minuta dhe më pas hiqeni nga zjarri. Kriposeni mirë. Pasi të keni përgatitur mbushjen për musakanë, filloni duke përgatitur patëllxhanët. Lajini, pastaj pritini në unaza.